Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 Publicerad.

Länstidningen Östersund.

Ragunda fredag 22 augusti 2008.

 

Thailändska Paveljongen Utanede. 

100 miljoner satsas på spa-anläggning i Utanede.

 

Långt framskridna planer finns på att anlägga en mycket stor spa-anläggning i anslutning till den thailändska paveljongen i Utandede,Bispgården.

Enligt var Länstidningen Östersund erfar kan investeringarna komma att belöpa sig till runt 100 miljoner kronor.

Anläggningen finns framtagen som modell och kommer på måndag att närmare presenteras vid presskonferensen både i Östersund och Utanede.

Den planerade anläggningen ska till viss del finansieras med hjälp av pengar från Thai Spa Association,den organisation i Thailand som samlar landets spa-anläggningar,vilka innehåller faciliteter som thaimassage och liknande.

Även svenska investerare krävs och vilka som kan vara aktuella har inte LT lyckats få fram.

Den planerade byggnaden blir stor och ska enligt LT:s källor placeras på lägdan i anslutning till den såkallade teakpaveljongen,den rikt ornamenterade scenbyggnad som står ett stycke från huvudpaveljongen.

Det planerade spa:et skall även inredas med ett icke

religöst medi-tationscenter.

Detta till skillnad från det redan fungerande och munkförsedda buddismförtecknade Kung Chulalongkorns meditationscentrum som så sakteligt håller på att ta form i östra Bispgården.Spa:et och meditationsanläggningen ska delvis skötas med thailändsk kompetens och i viss män med thailändsk personal och kommer enligt LT:s källor att sakna motstycke i Europa på samma sätt som paveljongen.

När den nya anläggningen kan tänkas stå klar är tills vidare okänt,men LT:s källa bedömmer att nymodigheten kan stå klar redan om 3-4 år.

Den planerade anläggningen är ritad av arkitekter från Fine Arts Departement i Bankok och kommer att gå i samma stil som den nuvarande paveljongen.

Vid måndagens pressinformatíoner aviseras närvaro av thailändska representanter för thai-statligt uppbackade Thai Spa Association och Fine Arts Departement.Hur finansieringen av den planerade året-runtanläggningen ska gå till har LT inte lyckats få reda på. 

Ingvar Eriksson har skrivit för LT.

ingvar.eriksson@ltz.se

 

Det finns bilder på Thailändska Paveljongen i Galleri.

 

.